You are here: Home nieuws Geen onbelast loon uit Nederland wegens in België geheven Aanvullende gemeentebelasting

NeBelEx

.

Meest gelezen

Geen onbelast loon uit Nederland wegens in België geheven Aanvullende gemeentebelasting

Een inwoonster van België meende in Nederland geen loon- en inkomstenbelasting te hoeven betalen over haar Nederlands loon. Reden hiervoor was dat zij in België ook een inkomstenbelasting moest betalen: de Aanvullende gemeentebelasting. Door de werking van de Nederlandse Wet op de loonbelasting (artikel 2 lid 5) zou zij dan in Nederland niet langer belastingplichtig zijn.

Rechtbank Breda was het hier niet mee eens. Weliswaar bevestigde de rechtbank dat de Belgische Aanvullende gemeentebelasting een ‘belasting naar het inkomen’ is. Maar omdat deze belasting niet wordt geheven door of vanwege de Belgische staat is geen sprake van dubbele belasting.

 

Alleen als het inkomen twee keer belast zou zijn door de landelijke overheden, zou de Nederlandse belastingdienst zijn teruggetreden. Maar nu de belasting in België (indirect) aan de Belgische gemeenten ten goede komt is geen sprake van dubbele belasting. Tja ….

Het Nederlands loon is en blijft (gewoon) belast in Nederland met Inkomstenbelasting en in België met Aanvullende gemeentebelasting.

Naar wij hebben vernomen gaat betrokkene in hoger beroep. Wordt dus vervolgd…

 

Laatste nieuws

Wie is online

We hebben 4 gasten online