You are here: Home nieuws Bureau Belgische Zaken (SVB) sluit deuren

NeBelEx

.

Meest gelezen

Bureau Belgische Zaken (SVB) sluit deuren

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft sluiting van het Bureau voor Belgische Zaken aankondigd. Deze bezuinigingsmaatregel is onderdeel van een grotere operatie welke in 2015 moet zijn gerealiseerd.

Op 14 maart stuurde Henk Kamp een brief aan de Tweede Kamer waarin hij schrijft:

 

"De verdere uitbreiding van de elektronische dienstverlening maakt het mogelijk de persoonlijke dienstverlening aan grensarbeiders via aparte bureaus (Belgische en Duitse zaken) te beëindigen. Wel blijft voorlichting via een bestaande specifieke website bestaan en kunnen eventuele resterende vragen via digitale dienstverlening aan de SVB gesteld worden. Overigens betreffen deze maatregelen niet alleen de dienstverlening door SVB, maar zal ook het UWV eenzelfde beweging maken." (bron: Kamerbrief invulling hoofdlijnen taakstelling SZW-domein 2012-2015, referentie BO/BA/2011/4198, blz. 8)

Dit impliceert een forse beperking van de dienstverlening! Grensoverschrijdende sociale zekerheid is geen eenvoudige materie. Vele burgers hebben de reis naar Breda gemaakt voor een persoonlijk onderhoud. In de toekomst zal dit alleen nog maar 'digitaal' kunnen.

Laten we hopen dat de deskundigheid wel behouden en toegankelijk blijft!

 

Laatste nieuws

Wie is online

We hebben 6 gasten online